Tradeka panostaa suomalaiseen valokuvaan

Osuuskunta Tradeka on aloittanut yhteistyön Suomen valokuvataiteen museon kanssa kotimaisen valokuvataiteen tukemiseksi. Tradekan säätiön ja Valokuvataiteen museon solmiman yhteistyösopimuksen mukaan museo hankkii Tradekan rahoituksella kokoelmiinsa nuorten tai nousevien suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä. Hankitut valokuvat tulevat osaksi museoon perustettavaa Tradeka-kokoelmaa.

Tradekalla on pitkä historia suomalaisen taiteen ja kulttuurin tukemisessa. Tradeka-kokoelmaan hankittavat valokuvat tuovat modernin lisän olemassa olevaan ja lähes sadan vuoden aikana kertyneeseen Tradekan taidekokoelmaan, Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro valottaa yhteistyön taustoja.

Tradeka ja Suomen valokuvataiteen museo ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä ja Tradeka on myöntänyt hankkeeseen 30 000 euron suuruisen määrärahan. Vastuu Tradekan kokoelman kerryttämisestä on museolla, joka myös vastaa kokoelmaan hankittujen teosten esille saattamisesta. Valokuvataiteen museo arvostaa suuresti Tradekan tahtoa tukea nousevaa valokuvataidetta maassamme. Kokoelmien kartuttaminen nuoren, ajankohtaisen valokuvataiteen osalta on tärkeä painopisteemme. Haluamme kertoa nuoren polven äänellä tästä ajasta ja taiteilijoiden mielenkiinnon kohteista, Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka toteaa.

Lisätiedot:
Osuuskunta Tradeka, Toimitusjohtaja Perttu Puro, 09 733 5001, perttu.puroattradeka.fi 
Suomen valokuvataiteen museo, Museonjohtaja Elina Heikka, 050 527 8885, elina.heikkaatfmp.fi
Viestintäasiantuntija Lauri Alaviitala, 050 526 8336, lauri.alaviitalaatfmp.fi www.valokuvataiteenmuseo.fi

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje