Y-Säätiö, ammattiliitot ja Tradeka vuokra-asuntojen rakennuttamissopimukseen

Y-Säätiö on solminut tänään 22.3.2017 aiesopimuksen Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n, Ammattiliitto Pro ry:n, Metallityöväen Liitto ry:n sekä Tradeka-Yhtiöt Oy:n kanssa valtion tukemien vuokra-asuntojen rakennuttamisesta 10 vuoden korkotukimallilla. Y-Säätiön ja liittojen tavoitteena on rakennuttaa merkittävä määrä asuntoja pääkaupunkiseudulle ja kasvukeskuksiin lähivuosina.

Yhteistyö koskee sekä asuntojen rakennuttamista, omistamista ja vuokraamista. Sopimuksen puitteissa voidaan tehdä yhteistyötä myös rakennusliikkeiden kanssa. Kohtuuhintaisuus toteutuu sitä kautta, että sijoittajat tyytyvät normaalia alhaisempaan tuottoon.

”Kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarjonta pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen kasvukeskuksissa on ollut jo pitkään riittämätöntä. Päämääränä on, että näillä alueilla saataisiin lisättyä kohtuuhintaiseen asumiseen varattua tonttitarjontaa ja siten suunnattua asuntojen tarjontaa pienituloisille kotitalouksille”, sanoo Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen.

Y-Säätiö ja liitot aikovat hakea kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakennuttamiseen soveltuvia tontteja kunnilta yhteishakemuksilla. Kutakin käynnistyvää rakennushanketta varten perustetaan oma kiinteistöyhtiö ja hankkeisiin haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n 10-vuotista korkotukirahoitusta. 

Lisätietoja:
Y-Säätiö, toimitusjohtaja Juha Kaakinen, puh. 050 67 088, juha.kaakinenatysaatio.fi
Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, talousjohtaja Jukka Mattila, puh. 050 775 950, jukka.mattilaatpam.fi
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry, talouspäällikkö Jan Saarinen, puh. 045 3596 935, jan.saarinenatjhl.fi
Ammattiliitto Pro ry, talous- ja hallintojohtaja Jani Salenius, puh. 040 5671 477, jani.saleniusatpro.fi
Metallityöväen Liitto ry, talouspäällikkö Timo Korpijärvi, puh. 0400 695 390, rviatmetalliliitto.fi">timo.korpijärviatmetalliliitto.fi
Tradeka-Yhtiöt Oy, toimitusjohtaja Perttu Puro 040 779 3436, perttu.puroattradeka.fi

Liity jäseneksi - avaa etuovesi yhteiseen hyvään

Vain 33,64 € jäsenmaksulla saat heti käyttöösi rahanarvoiset edut sadoissa ravintoloissa ja muissa etupaikoissa. Jäsenmaksu maksetaan kerran liittymisen yhteydessä. Liity jäseneksi Oma Tradekassa.

Liity