A-Katsastus siirtyy pitkäjänteiseen kotimaiseen omistukseen Tradeka-Yhtiöt Oy:lle

Tradeka-Yhtiöt Oy on 16.12. allekirjoittanut sopimuksen A-Katsastus Groupin koko osakekannan ostamisesta. Yhtiön omistivat aiemmin suomalainen pääomasijoittaja MB Rahastot ja toimiva johto.

A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoava toimija. Konserniin kuuluu myös Ajovarma Oy, joka vastaa kaikkien kuljettajantutkintojen vastaanotosta Suomessa. A-Katsastuksella on Suomessa noin 150 toimipistettä ja 800 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 68 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää ja kauppa saataneen päätökseen helmikuun aikana.

Tradeka-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Perttu Puron mukaan julkisen sääntelyn piiriin kuuluvana yhtiönä A-Katsastus asettuu erinomaisesti osaksi Tradeka-Yhtiöiden Omista ja kehitä -omistuskategoriaa.

”Tradekan tavoitteena on olla pitkäjänteinen ankkuriomistaja kotimaisissa palvelualan yhtiöissä. A-Katsastus saakin Tradekasta uuden kotimaisen vastuullisen omistajan, joka turvaa yhtiön kehittymisen alansa johtavana toimijana”, sanoo Puro ja jatkaa:

”Olemme myös iloisia voidessamme toivottaa A-Katsastuksen työntekijät lämpimästi tervetulleiksi osaksi Tradeka-konsernia.”

Puro lupaa A-Katsastuksen asiakkaille, että heille on jatkossakin tarjolla maan luotettavimmat palvelut ja kilpailukykyiset hinnat ja lisää, että A-Katsastuksen siirtyminen Tradeka-konserniin tarkoittaa hyviä uutisia myös osuuskunnan jäsenistölle:

”Tämä antaa meille mahdollisuuden tarjota Osuuskunta Tradekan jäsenille uudenlaisia koko maan kattavia etuja.”

Lisätiedot:
Perttu Puro, toimitusjohtaja, Tradeka-Yhtiöt Oy
Puh. 040 779 3436
Email: perttu.puro[a]tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 453 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 3 379. www.tradeka.fi 

A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus-, kuljettajantutkinto- sekä rekisteröinti- ja tieliikenteen henkilölupapalveluja tarjoava toimija. A-Katsastus Groupilla on 800 työntekijää noin 150 toimipisteessä Suomessa. www.a-katsastus.com

MB Rahastot on vuonna 1988 perustettu johtava suomalainen pääomasijoittaja. MB hallinnoi yhteensä 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoja, joissa sijoittajina ovat pääasiassa johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat. Toimintansa aikana MB on sijoittanut menestyksekkäästi noin 40 keskisuureen yhtiöön Pohjoismaissa. www.mb.fi

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje