Vuosietu

Lehtipisteen kansainvälisen lehdistönvapauden päivän kampanja LUE JA TIEDÄ.

Lehtipisteen kansainvälisen lehdistönvapauden päivän LUE JA TIEDÄ. -kampanja valtaa Akateemisen kirjakaupan myymälöiden lehtiosastot 27.4.-3.5.2023. Kampanja kiinnittää huomiota kansainvälisen lehdistönvapauden päivään, ja tekee näkyväksi sananvapauden  toteutumisen tärkeyttä erityisesti painetussa uutis- ja aikakausmediassa.


Vuonna 1993 YK:n yleiskokous julisti kansainvälisen lehdistönvapauden päivän Unescon aloitteesta. Vuosittain 3. toukokuuta vietettävä Kansainvälinen lehdistönvapauden teemapäivä muistuttaa sananvapaudesta. Lehdistönvapaudessa ja sananvapaudessa on kyse tietojen julkaisun oikeuden lisäksi myös yksilöiden oikeudesta saada tietää.

Sananvapaus ei aina ole itsestäänselvyys ja tänä päivänä sen merkitys korostuu entisestään. Lehtipiste haluaa edistää sananvapauden toteutumista. Vuonna 2022 Lehtipiste jakeli aikakauslehtiä 22,7 miljoonaa ja sanomalehtiä 38,4 miljoonaa kappaletta liki 4200 kaupan eri ketjuihin kuuluvaan myymälään kautta Suomen. Irtonumerolehtien jakelijana Lehtipiste osaltaan ylläpitää oikeutta kirjoittaa, julkaista ja levittää tietoa ja mielipiteitä, tehden tiivistä yhteistyötä 220 kustantajan ja koko kotimaisen kaupan kanssa.

"Sanavapaus ja vapaa lehdistö ovat olennainen osa vapaata demokratiaa ja sivistynyttä yhteiskuntaa. Olemme vuosikymmenten ajan pitäneet niitä itsestäänselvyytenä, mutta viimeistään yli vuoden jatkunut Venäjän brutaali hyökkäys Ukrainaan on raadollinen muistutus siitä, että nämä arvot eivät suinkaan ole edes lähialueillamme kunniassa. Lehtipiste haluaa toiminnallaan omalta osaltaan vahvistaa demokraattisia arvoja", kertoo Ville Melkko, Lehtipisteen kaupallinen johtaja.

Kampanjan näkyvyys

Lehtipiste toteuttaa Kansainvälisen lehdistönvapauden päivän LUE JA TIEDÄ. -kampanjan Akateemisen kirjakaupan myymälöissä Helsingin Kirjatalossa, Espoon Tapiolassa, Turussa ja Tampereella. Kampanja on esillä Akateemisen kirjakaupan myymälöissä 27.4.-3.5.2023 välisen ajan. Lehtipisteen kansainvälisen lehdistönvapauden ja sananvapauden puolesta puhuva kampanja kohdistaa huomion sananvapauden teemaan ja herättää kuluttajia miettimään tilannetta, jossa sananvapautta olisi rajoitettu.

Akateemisen kirjakaupan myymälänäkyvyyden lisäksi kampanja on esillä Lehtipisteen sosiaalisen median kanavissa @lehtipiste, Instagramissa ja Facebookissa. Kampanja kannustaa myös jakamaan ajatuksia sananvapaudesta ja osallistumaan keskusteluun somessa hyödyntäen 
aihetunnisteita #sananvapaus #sananvapaudenpäivä #lehdistönvapaudenpäivä.

Lisätietojen antajat:
Ville Melkko, kaupallinen johtaja
Puh. 0400 704 746
ville.melkko[a]lehtipiste.fi

Anna-Leena Raita, markkinointipäällikkö
Puh. 050 527 9992
anna-leena.raita[a]lehtipiste.fi

Linkit: 
www.lehtipiste.fi
www.instagram.com/lehtipiste
www.facebook.com/lehtipiste

Lehtipiste Oy on koko Suomen kattava valikoimahallinta- ja jakeluyhtiö, jonka jakelussa on noin 1200 aikakauslehteä ja 200 sanomalehteä, kirjoja, kalentereita, karttoja sekä keräily- ja trendituotteita. Lehtipisteen kuljetus- ja jakelukanava kattaa lähes 4200 myyntipistettä sekä lisäksi satoja asiakkaiden kohteita päivittäin ympäri maan. 

Lehtipiste toimii myös Pakettipiste-nimellä tarjoten verkkokaupan logistiikkamarkkinoille valtakunnallisen kuluttajien pakettiautomaattiverkoston. Pakettipiste on keskittynyt muun muassa verkkokauppojen, aikataulukriittisten autoteollisuuden ja terveydenhuollon kuljetuksiin. Lehtipiste-konserniin kuuluvat korttiyhtiöt Suomen Korttipiste Oy ja Putinki Oy.

Lehtipiste-konsernin liikevaihto oli vuonna 2022 noin 94,3 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 200 työntekijää tytäryhtiöt mukaan lukien. Lehtipiste Oy on osa Tradeka-Yhtiöt Oy:tä.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje