Restelin hotellitoiminta siirtyy Scandicille

Restel Oy on päättänyt myydä hotelliliiketoimintansa Scandicille. Kaupan myötä Cumulus-hotellit, Holiday Inn -hotellit, joukko kaupunkihotelleja sekä niiden ravintolat siirtyvät Scandicille. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2017 viimeisen neljänneksen lopulla, kun kaikki viranomaishyväksynnät on saatu.

Kaupan jälkeen Restel jatkaa toimintaansa ravintola-alan yhtiönä. Scandic tiedotti asiasta aikaisemmin tänään pörssitiedotteella.

Restelin omistaja Tradeka jatkaa strategiansa mukaisesti omistajaosuuskuntana, jonka suurimmat omistukset ovat Restelin lisäksi sijoitustoimintaa harjoittava Tradeka-sijoitus Oy sekä Lehtipiste Oy. Hotellitoiminta edustaa noin puolta Restelin liikevaihdosta. Kaupan myötä Scandicille siirtyy kaikkiaan 43 hotellia ja reilut 1300 työntekijää.

Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti Restelin hotelliliiketoimintaa jo useamman vuosikymmenen ajan. Nykyisellään Restel alkaa olla Tradekalle omistuksena liian suuri, mutta kuitenkin liian pieni pärjäämään entisestään kansainvälistyvillä hotellimarkkinoillamme. Tästä syystä näimme, että nyt on oikea aika luopua hotelliliiketoiminnasta ja keskittyä ravintolaliiketoiminnan kehittämiseen, Restelin hallituksen puheenjohtaja ja Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sanoo.

Kauppa myös parantaa Tradekan mahdollisuuksia toimia sijoittajana hankkeissa, jotka tähtäävät erityisesti elinkeinorakenteemme monipuolistamiseen, uuden osaamisen luomiseen sekä erilaisten yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen, Perttu Puro jatkaa.

Restelin hotelliliiketoiminnan myyntiin vaikutti myös ostajan vahva sitoutuminen hotellien kehittämiseen. Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman uskoo, että Scandicille siirtyvät hotellit menestyvät myös jatkossa.

Olemme rakentaneet hotellejamme huolella ja luotamme siihen, että uuden omistajan huomassa ne voivat menestyä entistäkin paremmin. Hotellitoiminnan myyminen tukee osaltaan mahdollisuuksiamme panostaa Restelissä ravintolatoimintaan, jossa tähtäämme ykköstoimijaksi Suomessa, Backman sanoo.

Restelin uusin avaus ravintolatoimialalla on viime viikolla julkistettu Taco Bell -ketjun tuominen Suomeen.

Tradeka jäsenet saavat jatkossa jäsenetuja hotelleissa myös ulkomailla, sillä Scandicin kanssa on jo sovittu jäseneduista Tradekan jäsenille ketjun hotelleissa. Restelin hotelliliiketoiminta jatkuu normaaliin tapaan ja Scandicista erillisenä kaupan toteutumiseen asti, eikä kauppa toistaiseksi vaikuta Restelin hotellien asiakkaisiin millään tavoin.

Kutsu mediatilaisuuteen

Aika: keskiviikko 21.6. klo 11–11.30
Paikka: Scandic Marski, Gustav -kokoushuone, Mannerheimintie 10, Helsinki

Scandic Hotels järjestää mediatilaisuuden aiheesta 21. kesäkuuta 2017 klo 11. Paikalla mediainfossa ovat Scandicin konsernijohtaja Frank Fiskers, Suomen Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkö, Scandicin konsernijohtaja (1.8.2017) Even Frydenberg, Restelin hallituksen puheenjohtaja ja Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro sekä Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

Mediainfossa osapuolet esittelevät kaupan ja vastaavat kysymyksiin. Info pidetään englanniksi.

Scandic Hotels järjestää aiheesta webcast-lähetyksen ja puhelinkonferenssin pääomasijoittajille 21. kesäkuuta kello 10. Lisätietoa aiheesta: www.scandichotelsgroup.com

Lisätietoja:

Restel Oy:n hallituksen puheenjohtaja & Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro, puh. 09 733 5001, perttu.puroattradeka.fi
Restel Oy:n toimitusjohtaja Mikael Backman, puh. 09 733 5300, mikael.backmanatrestel.fi

Restel Oy on Suomen johtava hotelli- ja ravintola-alan yritys. Konserniin kuuluu 43 hotellia ja 250 ravintolaa. Restelin liikevaihto vuonna 2016 oli 394 M €. Restelin hotelleja ovat kotimaiset Cumulus City & Resort -ketju ja Hotelli Seurahuone Helsinki, kansainväliset Holiday Inn -hotellit, Crowne Plaza Helsinki ja Hotel Indigo Helsinki - Boulevard. Ravintoloihin kuuluvat mm. BURGER KING®-, RaxBuffet-, HelmiSimpukka-, Bistro Cumulus-, Grillsson-, Huviretki-, Martina-, Wanha Mestari- ja Hemingway’s -ravintolat.

Osuuskunta Tradeka on kotimainen omistajaosuuskunta, jolla on noin 240 000 jäsentä. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaava Tradeka-Yhtiöt Oy omistaa kokonaan hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Osuuskunnan liikevaihto vuonna 2016 oli noin 490 miljoonaa euroa.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje