Tradeka-yhtiöt

Burger King vähensi muovijätteen määrää tuhansilla kiloilla

Äiti ja tytär Burger Kingissä
Johanna (vas.) ja Alisa Kirjonen pitävät pelkästään positiivisena asiana, että Burger King vähentää muoviroskan määrää.

Kun Tradekan omistaman Restelin hampurilaisravintolaketju poisti muovit ja pillit asiakkaiden saatavilta, moni asiakas huomasi pärjäävänsä hyvin ilmankin.

Espoolainen Johanna Kirjonen tyttärensä Alisa Kirjosen kanssa on tullut hakemaan perjantain hammaslääkärireissun jälkeiset lounasherkut Ison Omenan Burger Kingistä. Noin vuosi sitten hampurilaistavintolaketju teki muutoksen kaikissa ravintoloissaan, minkä Kirjosetkin pistivät merkille: Burger King poisti muoviset pillit ja mukien kannet ravintolasalista ja siirsi ne palvelutiskille, josta asiakas voi halutessaan pyytää niitä erikseen.

Huomasimme tämän kyllä ja on mielestämme pelkästään positiivinen juttu, että muoviroskan määrää vähennetään täälläkin, Kirjoset kiittävät.

Burger Kingissä haluttiin tehdä jotain muovijätteen vähentämiseksi, ja siksi pillit ja kannet siirrettiin ravintolasalista palvelutiskille. Ensimmäinen aloite tuli asiakkailtamme, joten kynnys uuden toimintamallin kokeilemiseen ei ollut korkea, kertoo Burger King -tukitiimin operatiivinen päällikkö Olli Mäkäräinen.

Johanna (vas.) ja Alisa Kirjonen pitävät pelkästään positiivisena asiana, että Burger King vähentää muoviroskan määrää.
Vuoropäällikkö Laura Tevä Ison Omenan Burger Kingistä kertoo, että asiakkaat ensin kummastelivat pillien ja kansien puuttumista, mutta syyn kuultuaan suhtautuivat asiaan erittäin hyvin.

Pienet teot kasvavat isoiksi virroiksi

Juoman kansi ja pilli ovat Mäkäräisen mukaan tärkeä osa ruuan pakkausta mukaan otettavissa tilauksissa, mutta eivät kovin olennainen osa paikan päällä nautittaessa.

Koska muovinkulutusta haluttiin vähentää niin, että asiakkaille koituisi siitä mahdollisimman vähän haittaa, oli kansien ja pillien siirto tiskin taa luontevin vaihtoehto, Mäkäräinen kertoo.

Burger King kuuluu Tradekan omistaman Restelin ravintoloihin. Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä toteaa, että pienet teot luonnon hyväksi voivat kumuloitua isoiksi virroiksi.

Tällä hetkellä Suomessa on 56 Burger King -ravintolaa, ja muutos koskee näitä kaikkia eli yhteensä yli 10:tä miljoonaa asiakasta, Niemelä avaa.

Pillien ja kansien menekki on pienentynyt Burger Kingeissä noin puolella, joten kaiken kaikkiaan ketju tuottaa vuositasolla nyt tuhansia kiloja vähemmän muovijätettä.

Burger King -tukitiimin operatiivinen päällikkö Olli Mäkäräinen
Burger King -tukitiimin operatiivinen päällikkö Olli Mäkäräinen kertoo, hampurilaisravintolaketju haluaa löytää ympäristöystävällisiä materiaaleja kaikkien muovista valmistettujen pakkausmateriaalien tilalle.

Uusia pakkausmateriaaleja kehitteillä

Ison Omenan Burger King on yksi Suomen vilkkaimmista ketjun ravintoloista, ja siellä ruokailee päivittäin satoja asiakkaita. Vuoropäälliköt Vanessa Viitaluoma ja Laura Tevä myöntävät, että heitä mietitytti aluksi, miten muutos onnistuisi kiireisessä ravintolassa. Osa asiakkaista kyseli kansien ja pillien perään, mutta kun he kuulivat syyn niiden siirrolle, ovat kaikki olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä muutokseen, he kuitenkin kiittävät.

Lukiolaiset Mikko, Otso, Aapo ja Hannu ovat tulleet läheisestä lukiosta lounaalle Burger Kingiin. Hyvä juttu, että täälläkin mietitään luontoa. Ei pilliä ja juoman kantta oikeastaan edes kaipaa, vaan hyvin pärjää ilmankin, nuoret toteavat.

Kaikki olleet pääsääntöisesti tyytyväisiä muutokseen.

Burger Kingin hampurilaiskääre on valmistettu biohajoavasta raaka-aineesta. Käynnissä on myös testejä, joiden tavoitteena on löytää ravintoloihimme ympäristöystävällisiä materiaaleja kaikkien muovista valmistettujen pakkausmateriaalien tilalle, Mäkäräinen paljastaa.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje