Blogi

Hyppää valssin pyörteisiin tai taivuta tangoon

Oopperan teetansseissa tanssiva pariskunta
Irmeli ja Jaakko Korpi-Anttila ovat teetanssien vakiokävijöitä. Heille mieluisimpia tansseja ovat lattarit.

Oopperan ikivihreät teetanssit senioreille suoratoistetaan Tradekan tuella myös palvelutaloihin ja hoivalaitoksiin ympäri maan.

Kirkkonummelaisilta Irmeli ja Jaakko Korpi-Anttilalta sujuvat tanssin pyörähdykset ja taivutukset Suomen kansallisoopperan päälämpiön lattialla keskiviikkoiltapäivänä. Pariskunnan suosikkitansseja ovat erilaiset lattarit, mutta hyvin näyttävät kulkevan myös suomalaisemmat valssit, tangot ja humpat. Korpi-Anttilat ovat teetanssien vakikävijöitä usean vuoden ajalta.

– Alkuaikoina täällä oli väljempää, mutta väki on lisääntynyt vuosi vuodelta. Nämä ovat niin upeat tanssit, että näistä voisi vaikka maksaakin, he kiittelevät.

Mahtava musiikki, kaunis miljöö ja tanssitaitoiset partnerit – näistä teetanssien kävijä toisensa perään kiittelee tapahtumaa. 

Tansseihin tulo on meille aina juhlahetki.

Riitta Poikela ja Kyösti Niemi, sekä Niemen eno Väinö Niemi ja tämän tanssipari Maija Uotila ovat nauttineet ennen tansseja jo perinteeksi muodostuneet leivoskahvit.

– Tänne tansseihin tulo on meille aina juhlahetki, nelikko kiittää.

Oppeeran teetanssien lämpiö
Oopperan päälämpiössä pyörähtelee parhaimmillaan jopa 400 tanssijaa joka kuun ensimmäinen keskiviikko.

Tanssia voi vaikka olohuoneessa

Oopperan päälämpiön ilmaisissa teetansseissa on pyörähdelty ikivihreiden tahdissa joka kuun ensimmäinen keskiviikko jo vuodesta 2013. Oopperan yleisötyön ja yhteiskuntavastuun päällikkö Lauri Pokkinen sanoo, että tanssit hyödyntävät loistavasti upeaa julkista tilaa ja samalla aktivoivat senioreita liikkumaan. 

– Tanssien vaihtuvat solistit tulevat oopperan omista laulajista, bändinä soittaa tänään ja monena muuna tulevana iltapäivänä Kimmo Leppälän orkesteri, Pokkinen kertoo.

Matalan kynnyksen tapahtumasta pääsee nauttimaan myös palvelutaloissa ja hoivalaitoksissa ympäri Suomen, sillä tapahtuma suoratoistetaan verkon välityksellä Tradekan tuella kaudella 2018–2019.

–  Kynnys osallistua tansseihin on siis erittäin matala koko maassa. Suoratoiston avulla tanssia voi vaikka olohuoneessa, kertoo Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Teetanssien ohjelma löytyy Oopperan verkkosivuilta.

Idea teetansseihin ammennettiin Pokkisen mukaan maailmalta, jossa teetansseja on järjestetty muun muassa Lontoossa. Oopperan päälämpiö haluttiin ottaa yhteisölliseen käyttöön, sillä se seisoo päivisin usein tyhjillään. 

– Halusimme myös liikuttaa senioreita ja tarjota heille mahdollisuuden nauttia perinteisestä tanssimusiikista. Tanssikulttuuri on pikkuhiljaa häviämässä, vaikka vanhempi sukupolvi on tottunut tanssimaan, Pokkinen kertoo.

Tansseja on Pokkisen mukaan markkinoitu hämmentävänkin vähän, mutta sana upeasta tapahtumasta on lähtenyt kiirimään varsin tehokkaasti senioritanssijoiden parissa.

Parhaimmillaan täällä on nelisensataa tanssijaa yhtenä iltapäivänä. Tänä näytöskautena meillä on tulossa vielä kahdeksat tanssi, joten mukaan ehtii vielä hyvin.

 

Liity jäseneksi - avaa etuovesi yhteiseen hyvään

Vain 33,64 € jäsenmaksulla saat heti käyttöösi rahanarvoiset edut sadoissa ravintoloissa ja muissa etupaikoissa. Jäsenmaksu maksetaan kerran liittymisen yhteydessä. Liity jäseneksi Oma Tradekassa.

Liity