Yhteystiedot

Kaikkien Restel: Monimuotoinen työyhteisö on mahdollisuus

Monimuotoisuus ja yhdenvertaisuus ovat tärkeä osa Restelin yrityskulttuuria ja strategiaa. Ne ovat avainasemassa niin työntekijöiden hyvinvoinnissa kuin liiketoiminnan kehittämisessä. 

Monimuotoisuus tarkoittaa, että työntekijöillä on erilaisia taustoja. Monimuotoisuutta on monenlaista eikä kaikki diversiteetti näy päälle päin. Ikä, koulutus, työhistoria, sukupuoli, kansalaisuus, työkyky, maailmankatsomus ja erilaisiin vähemmistöihin kuuluminen ja monet muut tekijät vaikuttavat siihen, millaiseksi ihmisen persoona muodostuu.  

“Restelissä monimuotoisuus nähdään rikkautena, joka tuo uusia näkökulmia ja ideoita toimintaamme. Monimuotoisuus ei ole meille ainoastaan lista arvoja, vaan se on osa kiinteä osa strategiaamme. Uskomme vahvasti, että erilaisten taustojen ja kokemusten yhdistäminen tekee meistä vahvempia ja auttaa meitä menestymään, sanoo Restelin henkilöstö- ja vastuullisuusjohtaja Marika Mäkelä.

Rekrytointiprosessien lisäksi kehitetään pitovoimaa 

Restelissä on kehitetty myös rekrytointiprosessia, jotta eri taustaisia päteviä hakijoita tavoitetaan aiempaa laajemmin. 

 "Monimuotoisuus ja syrjimättömyys ovat vetovoimatekijöitä, jotka houkuttelevat monipuolista ja lahjakasta työvoimaa.” 

Restel on testannut anonyymia rekrytointia ja sitä ollaan ottamassa laajemminkin käyttöön, kunhan järjestelmän tekniset ominaisuudet saadaan vastaamaan uudenlaisen rekrytoinnin vaatimuksia.  

Ravintola-alalla ei viime vuosina ole ollut tarjolla osaavaa työvoimaa liiaksi asti. Tämän vuoksi työnantajamielikuvan lisäksi panostaminen myös yrityksen pitovoiman kehittämiseen on tärkeää. Pitovoiman kautta tapahtuu sitoutuminen ja rekrytointivaiheessa syntyneiden odotusten lunastaminen. Monimuotoinen ja syrjimätön työyhteisö on motivoiva ja inspiroiva paikka työskennellä ja se lisää työntekijän sitoutumista ja vähentää vaihtuvuutta. 

“Restelissä pyrimme luomaan ympäristön, jossa jokainen voi tuntea olonsa arvostetuksi omana itsenään ja samalla tärkeäksi osaksi yhteisöä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tarjoamme kaikille työntekijöillemme yhtäläiset mahdollisuudet urakehitykseen ja koulutukseen”, Mäkelä kertoo.

Jokaisella on arvokasta annettavaa 

Monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistäminen vaatii enemmän kuin pelkkiä sanoja. Se vaatii konkreettisia tekoja ja jatkuvaa kehitystä. Restel on sitoutunut luomaan työkulttuurin, joka tukee jokaisen työntekijän hyvinvointia ja mahdollistaa heidän täyden potentiaalinsa hyödyntämisen. Antamalla kaikkien äänien kuulua, varmistetaan, että työyhteisö, yritys ja liiketoiminta voivat kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla, sillä monimuotoisuus edistää parempaa päätöksentekoa ja ruokkii luovempaa ongelmanratkaisua. 

Vuonna 2023 Restel edisti monimuotoisen, hyväksyvän ja syrjimättömän työkulttuurin rakentamista koko hallinnon henkilöstölle suunnatun perehdytyksen avulla. Tietoisuuden lisääminen jatkuu muun muassa kentän esihenkilöille ja työntekijöille suunnattujen verkkokoulutusten sekä vastuullisuustyöryhmän työskentelyn kautta. 

“Tarjoamme työntekijöillemme koulutusta ja valmennusta, joka auttaa heitä ymmärtämään monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden merkityksen. Tämä sisältää esimerkiksi kielivalmennusta ja työpajoja, jotka käsittelevät tiedostamattomia ennakkoluuloja ja niiden vaikutusta työyhteisöön.” 

Restel tekee monella tapaa työtä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi myös oman organisaationsa ulkopuolella. Tuoreen sidosryhmäkyselyn perusteella Restelin yhteistyökumppanit tunnistavat erityisesti Burger Kingin ja Helsinki Priden pitkään jatkuneen kumppanuuden. Vuodesta 2018 asti jatkuneen kumppanuuden tavoitteena on edistää ympärivuotisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvinvointia. Restel on viime vuosina laajentanut ihmisoikeustyötään ja tukenut esimerkiksi Priden paikallistoimintaa Vaasassa ja Jyväskylässä.

Aiheesta lisää Tradekan Ei pelkkää puhetta -podcastin jaksossa numero 3. Jakson voit kuunnella esimerkiksi täältä.
Podcastissa pohditaan muun muassa sitä, toteutuuko moninaisuus työpaikoilla ja tarvitseeko sen toteutua. Miten erilaisuutta huomioidaan työpaikoilla ja kuinka erilaisuuden huomioiminen ja siinä työntekijän tukeminen vaikuttavat urakehitykseen? Jaksossa keskustelemassa Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä, ihmisoikeuskouluttaja Dakota Robin ja Restelin henkilöstöjohtaja Marika Mäkelä. Podcastin juontaa Minna Ruusuvuori.⁣

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje