
Ruokahävikin pienentäminen alkaa hyvästä suunnittelusta
Restelin operoimat Food&Events Tapahtumaravintolat tunnistivat kehittämiskohteita rakentaessaan omaa ympäristöohjelmaa:
“Tapahtumasuunnittelussa otetaan entistä paremmin huomioon ympäristövaikutukset aina raaka-ainevalinnoista logistiikan suunnitteluun. Suurin ympäristövaikutus tulee käytetyistä raaka-aineista, joten hävikin minimointi ja toiminnan ennustaminen on tärkeää.”
Restelissä hävikin määrä ja laatua on aina seurattu tarkasti, mutta kehittämisen varaa on edelleen, sillä hävikin vähentäminen on systemaattista ja jatkuvaa työtä. Siinä auttavat hyvä menekin- ja valikoimanhallinta, tarkat ennuste- ja tilausjärjestelmät, tehokas logistiikka ja ammattitaitoinen henkilökunta.
Tuotteita voidaan myös myydä alennetuilla hinnalla ResQ-sovelluksen kautta. Vuonna 2022 Restel pelasti ResQ-sovelluksen kautta yli 20 000 ruoka-annosta joutumasta hävikkiin. Tämä vastaa yli 50 000 kiloa hiilidioksidipäästöjä.