Blogi

Sairauskassa on työntekijän tuki ja turva

Kun Tradeka-konsernin työntekijä sairastuu tai tarvitsee tukea terveyden kanssa, apu on lähellä. Konserni edistää työntekijöidensä terveyttä ja hyvinvointia sairauskassan avulla. Lisäksi käynnissä on työkykyprojekti, jonka tavoitteena on tukea varhaisessa vaiheessa ja vähentää sairauspoissaoloja.

Tradekan sairauskassa on konsernin henkilöstöetu kaikille työntekijöilleen. Kassa korvaa esimerkiksi 80 prosenttia lääkärikäynneistä ja lääkkeistä. Myös hammashoidosta, silmälaseista, fysioterapiasta ja psykoterapiasta saa korvauksia. Hoitoon voi hakeutua julkisessa terveydenhuollossa, työterveydessä Terveystalossa tai muissa sopimuspaikoissa.

Sairauskassan kautta jokainen Tradeka-konsernin työntekijä pääsee hoitoon nopeasti ja matalalla kynnyksellä.

Matalalla kynnyksellä ja nopeasti hoitoon 

Satu Relander-Mäkinen työskentelee Tradekan sairauskassan kassanjohtajana. Hän yhdessä tiiminsä kanssa varmistaa, että kassan jäsenet saavat korvauksensa ajallaan ja oikein maksettuina. 

– Suurin hyöty kassasta on jäsenelle se, että sen kautta hoitoon pääsee nopeasti. Lisäksi korvaus madaltaa kynnystä esimerkiksi ostaa lääkkeitä. Iso osa kassamme jäsenistä toimii matalapalkkaisella alalla ja on tärkeää, että voimme auttaa ihmisiä saamaan parhaan mahdollisen hoidon, Relander-Mäkinen kertoo.

Moni ei edes huomaa olevansa kassan jäsen. Esimerkiksi lääkkeistä saa apteekissa suorakorvauksen, jolloin työntekijä maksaa vain 20 prosentin omavastuuosuuden.

Apu on aina läsnä, ilman turhaa byrokratiaa 

Sairauskassa saattaa kuulostaa byrokraattiselta, mutta on kaikkea muuta. Työntekijä löytää kassan yleensä silloin, kun tarvitsee hoitoa. Perusterve ihminen ei välttämättä ajattele kassaa laisinkaan, sillä se toimii suorakorvausten kautta. Laskua ei siis tarvitse itse maksaa ensin kokonaisuudessaan ja sitten hakea korvauksia, vaan kassan osuus on jo valmiiksi poistettu laskusta. 

– Moni ei edes huomaa, että on kassan jäsen. Jos esimerkiksi ostaa lääkkeitä apteekista, kassan korvaus myönnetään suorakorvauksena laskusta. Kun sairausvakuutuslain mukainen omavastuuosuus on täyttynyt, työntekijä maksaa lääkkeistä vain omavastuuosuuden, eli 20 prosenttia. 

Jokainen Tradeka-konsernin työntekijä liittyy kassaan automaattisesti, kun tekee työsopimuksen. Kassaan kuulumisen ehtona on, että työntekijä saa pääasiallisen toimeentulonsa siltä yritykseltä, jonka kautta on oikeutettu kassan jäsenyyteen.  

Työkykyprojekti auttaa löytämään oikeat asiat tiedon viidakossa ja varmistaa, että apu menee sitä tarvitseville.

Työkykyprojekti ottaa kopin tukea tarvitsevasta 

Maaliskuun alussa sairauskassa aloitti työkykyprojektin, jonka tavoitteena on arvioida työntekijöiden työkykyä, tukea heitä jo varhaisessa vaiheessa sekä vähentää sairauspoissaoloja. Nopea apu yleensä lyhentää sairauspoissaoloja. 

– Kun huomaamme jonkun sairastuvan fyysisesti tai psyykkisesti, otamme kopin, soitamme ja kerromme, mitä sairauskassa tarjoaa. Haluamme auttaa löytämään oikeat asiat tiedon viidakossa ja varmistaa, että apu menee perille.

Sairauskassan rooli on tärkeä, sillä työkykyarviointi vaatii erityisosaamista. Projektin kautta työntekijä voidaan ohjata sopivaan kuntoutukseen tai vaikkapa kertoa toimeentulotukea hakeville Takuusäätiön Palkka haltuun -hankkeesta.

Onnistunut työkykyarviointi luo hyvinvointia ja vähentää sairauspoissaoloja.

Työntekijöiden terveyteen panostaminen kannattaa 

Onnistunut työkykyarviointi on hyväksi sekä työntekijälle että työnantajalle. Esimerkiksi kaupan alalla sen avulla on saavutettu merkittäviä kustannussäästöjä, kun sairauspoissaolot ovat vähentyneet. 

– Projektissa kevään ajan mukana olleet ovat palautteen perusteella tosi tyytyväisiä. Projekti ja sairauskassa ylipäätään ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten konserni välittää työntekijöistään ja haluaa panostaa mahdollisimman hyviin työsuhde-etuihin.

Työkykyprojekti alkoi samaan aikaan, kun koronapandemia alkoi levitä. Pandemia vaikutti projektiin siten, että sitä aiotaan jatkaa alkuperäistä suunnitelmaa pidempään eli vuoden loppuun. Syksyllä saadaan myös kevään osalta ensimmäisiä tuloksia. Jos ne osoittavat, että projektista on hyötyä, työkyvyn arviointi on tarkoitus ottaa osaksi sairauskassan toimintaa jatkossakin. 

Tradekan sairauskassan verkkosivut 

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje