Blogi

Sukupolvienkortteli yhdistää erilaiset asujat

Asukkaat Lauri Harvilahti ja Teija Kippilä
Asukkaat Lauri Harvilahti ja Teija Kippilä muuttivat Sukupolvienkortteliin keväällä. Elina Kolari (keskellä) toimii talossa yhteisökoordinaattorina ja auttaa asukkaita arjen pulmissa.

Miksi mummon pitäisi asua yksin tai opiskelijoiden pakkautua vain tietyille asuinalueille? Setlementtiasuntojen kehittämä Sukupolvienkortteli on uusi asumisen konsepti, joka tuo yhteen eri-ikäiset asujat.

Lauri Harvilahti ja Teija Kippilä nauttivat lounasta Sukupolvienkorttelin ravintolassa. He ovat tyytyväisiä naapureita, jotka muuttivat Setlementtiasuntojen kehittämään kortteliin Helsingin Jätkäsaareen puolisen vuotta sitten.

Sukupolvienkortteli on uusi asumisen konsepti.

– Asuin aiemmin yksin, mutten pitänyt siitä lainkaan. Täällä tapaan naapureita aina, kun käyn yhteisissä tiloissa. Aikuisen poikani ei tarvitse enää olla huolissaan siitä, että äiti olisi yksinäinen, Kippilä sanoo.

Talon on suunnitellut arkkitehti Mari Matomäki.
Talon on suunnitellut arkkitehti Mari Matomäki. Yhteisten tilojen läpinäkyvyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Konsepti kiinnostaa meillä ja muualla

Sukupolvienkorttelin konsepti on ainutlaatuinen maailmassa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myönsi Sukupolvienkorttelille tänä vuonna Vuoden Parhaat Ara-neliöt -tunnustuspalkinnon. 

Setelementtiasuntojen elinkaarijohtaja Janne Haverinen, controller Tuija Kemppainen ja toimitusjohtaja Kimmo Rönkä kertovat, että Sukupolvienkorttelin konsepti kiinnostaa laajasti myös muuta Suomea. Setlementtiasunnot rakennuttaa parhaillaan uusia kortteleita Turkuun, Joensuuhun ja Tampereelle. Tradeka lähtee mukaan sijoittamaan varoja rakenteilla oleviin uudiskohteisiin.

Tradeka lähtee sijoittamaan rakenteilla oleviin uudiskohteisiin.

– Pyrimme sijoittamaan pitkällä aikavälillä osan varoistamme periaatteella malta ja toteuta. Malta ja toteuta on kärsivällisen rahan sijoittamista. Sijoituksilla ei tavoitella maksimituottoa, sillä tavoitteena on edistää jotain yhteiskunnallisesti merkittävää asiaa. Sukupolvienkortteli on mielestämme loistava esimerkki hankkeesta, joka on paitsi yhteiskunnallisesti merkittävä, myös järkevä pitkän aikavälin sijoitus, sanoo Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje