Tradeka-yhtiöt

Tradekan hallituksen henkilöstöedustaja – keskustelukanavat auki

Henkilöstöedustaja Anna Korpivaara
Osuuskunta Tradekan hallitus sai keväällä uuden henkilöstöedustajan, kun Med Groupin Anna Korpivaara otti luottamustehtävän vastaan. 

Osuuskunta Tradekan hallitus sai keväällä uuden henkilöstöedustajan, kun Med Groupin Anna Korpivaara otti luottamustehtävän vastaan. 

Huhtikuinen aurinko paistaa Tradekan Helsingin kattojen yllä sijaitsevan toimiston isoista ikkunoista sisään. Tradekan omistaman sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyrityksen Med Groupin Head of Marketing ja KTM Anna Korpivaara viettää vapaapäivää, mutta uudet luottamustehtävät ovat vaatineet häneltä hetken aikaa myös tänään. 

Korpivaara valittiin vastikään Osuuskunta Tradekan hallituksen henkilöstöedustajaksi. 

– Olen aina ollut kiinnostunut liiketoiminnan kehittämisestä ja hallitus on loistava näköalapaikka koko Tradekan toimintaan. Sen omistuksessa on kolme erittäin mielenkiintoista yritystä, Med Groupin ohella myös Restel ja Lehtipiste, joiden toimintaan pääsen nyt perehtymään lähemmin, Korpivaara iloitsee. 

Tradekan omistuksessa on kolme erittäin mielenkiintoista yritystä - Med Group, Restel ja Lehtipiste.

 

Lääkerasia, kuvituskuva
Henkilöstöedustaja voi tehtävässään toimia keskusteluyhteyden luojana hallinnon ja henkilöstön välillä. Korpivaara haluaa kehittää vuorovaikutusta entisestään.

Henkilöstön ääni kuuluviin

Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä kertoo, että henkilöstöedustuksella on Tradekan hallinnossa pitkät perinteet. Henkilöstöllä onkin pääsääntöisesti edustus Tradekan omistamien yhtiöiden hallituksissa

 – Aikaisemmin Osuuskunnan hallitukseen on jo valittu henkilöstöedustajaksi Restelistä Sinikka Anttila ja nyt siis myös Med Groupista Anna. Tämä on perusteltua siitäkin syystä, että puolet konsernin henkilöstöstä työskentelee Med Groupissa. On loistava asia, että henkilöstö on mukana tekemässä yhteisiä päätöksiä, Niemelä sanoo.

On loistava asia, että henkilöstö on mukana tekemässä yhteisiä päätöksiä.

Yhtenä Tradekan strategian vastuullisuuden painopistealueena on henkilöstön hyvinvointi sekä osallistuminen. Henkilöstöedustajan valinta Tradekan hallintoon on myös osa vastuullista toimintaa.

– Haluan parantaa entisestään keskusteluyhteyttä hallinnon ja työntekijätason välillä. Tehtäväni on myös tehdä tätä vaikuttamiskanavaa henkilöstölle tutuksi. Toivottavasti minuun uskalletaan olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, Korpivaara sanoo.

ONNI rekry - Onni on mielekäs työ
Korpivaaran päivätyöhön Med Groupilla kuuluu erilaisia markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä. Hän on ollut talossa töissä vuodesta 2017.

Päätöksille tulee olla hyvät perustelut

Tradeka on asettanut yhdeksi Med Groupin tavoitteeksi kasvun ja kannattavuuden ohella olla alansa vastuullisin yritys. Samat tavoitteet koskevat myös Lehtipistettä ja Resteliä.

Korpivaara vastaa työssään muun muassa Med Groupin kotihoidon palveluita tarjoavan ONNI hoivan markkinoinnista ja ulkoisesta viestinnästä. Kun Korpivaaralta kysyy, millaista on olla töissä kovia kolhuja saaneella toimialalla, hän miettii hetken.

Jos kerromme olevamme vastuullisin, meidän pitää pystyä se osoittamaan.

– Mielestäni on tärkeää lisätä läpinäkyvyyttä. Laki säätelee toimintaamme, mutta meillä tulee olla aina myös itsellemme selkeinä hyvät arvopohjaiset perustelut kaikille päätöksille. Jos kerromme olevamme vastuullisin, meidän pitää pystyä se osoittamaan. Kotimaisena omistajana Tradeka on aina toiminut läpinäkyvästi, joten sinänsä tämä ei ole mitään uutta.

 

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje