Blogi

Veikkaus palkitsi HelmiSimpukka Muuramen vuoden vastuullisena myyntipaikkana

Ritva-Liisa Hiekkavirta (oik.) Shell HelmiSimpukka Muuramesta
Ritva-Liisa Hiekkavirta (oik.) Shell HelmiSimpukka Muuramesta vastaanotti Veikkauksen antaman vastuullinen myyntipaikka -palkinnon. Vieressä juuri kesätöissä aloittanut huoltamo-kahvilamyyjä Riina Toukola.

Kun nuorison rahapeliautomaateilla notkuminen aiheutti muuramelaisissa yrityksissä harmia, tarttui Shell HelmiSimpukka Muurame toimeen ja järjesti keskustelutilaisuuden yläkoulussa. 

Yksikön päällikkö Ritva-Liisa Hiekkavirta Shell HelmiSimpukka Muuramesta kertoo, että vielä reilut puoli vuotta sitten paikalliset yritykset ja nuoriso olivat jatkuvasti napit vastakkain. Heti kun silmä vältti, nuoret riensivät pelaamaan rahapelikoneilla luvatta. Pelaamisen valvonnasta ja kurinpidosta koitui yrityksille paljon ylimääräistä työtä. Shell HelmiSimpukka Muuramen toimintaa operoi Tradekan omistama Restel Liikenneasemat.

– Meillä on täällä Restelin liikenneasemilla tapana järjestää neljä kertaa vuodessa jonkinlainen turvallisuustempaus. Keksimme, että menisimmekin tällä kertaa paikkakunnan yläkoululle puhumaan paikallisten yrittäjien suulla nuorille rahapelaamisesta ja keskustelemaan, miten tilanne saataisiin ratkaistua fiksusti, Hiekkavirta kertoo.

Turvallisuustempauksena menimme yläkoululle puhumaan paikallisten yrittäjien suulla nuorille rahapelaamisesta.

10 000 asukkaan Muuramessa on yläkouluja vain yksi, joten oli helppo päättää, että kohteeksi valittaisiin Nisulanmäen koulu. Hiekkavirta otti myös yhteyttä paikalliseen Veikkauksen yhteyshenkilöön, jonka pyysi tilaisuuteen mukaan puhumaan.

Muuramen yläaste
Nuorison rahapelaaminen saatiin aisoihin koulussa järjestettyjen keskustelutilaisuuksien jälkeen.

Keskustelevuus sai kiitosta

Nisulanmäen koulun rehtori Minna Kalakari kertoo, että koulun henkilökunta suhtautui Hiekkavirran ehdotukseen heti innostuneesti. Arvostan sitä, että yrittäjät pyysivät meiltä lupaa tulla Veikkauksen kanssa kouluun keskustelemaan ja antamaan tietoa asiasta sen sijaan, että olisivat vain syyllistäneet nuoria. Kyllähän se pelaaminen nuoria kiinnostaa, hän myöntää.

Arvostan sitä, että yrittäjät pyysivät lupaa tulla Veikkauksen kanssa keskustelemaan ja antamaan tietoa nuorten syyllistämisen sijaan.

Shell HelmiSimpukan henkilökunta ei jäänyt haastavassa tilanteessa ihmettelemään, vaan tarttui rohkeasti toimeen. Oli todella hienoa, että ongelmat ratkottiin Muuramessa yhdessä hyvässä yhteishengessä.

Koulu järjesti kahdelle keskustelutilaisuudelle tilat auditoriosta, ja paikalle kutsuttiin ylä- ja ala-kouluikäisiä nuoria. Veikkaus kertoi tilaisuudessa aluksi rahapelaamisen haitoista nuorille yleisesti, ja Hiekkavirta avasi yhdessä vuoropäällikkö Suvi Pylkkäsen kanssa, millaista työnteko on, jos sitä häiritään jatkuvasti.

Nuoret kuuntelivat ja heillä heräsi paljon kysymyksiä. Tuntui, että he ymmärsivät viimein meidänkin näkökulmamme asiaan, Hiekkavirta sanoo.

Nisulanmäen koulun rehtori Minna Kalakari
Nisulanmäen koulun rehtori Minna Kalakari kertoo, että koulu ja paikalliset yritykset tekevät mielellään yhteistyötä.

Veikkaus arvosti aloitteellisuutta

Hiekkavirta kertoo, että nuorison häiriökäyttäytyminen ja rahapeliautomaateilla notkuminen loppui vähitellen tilaisuuden jälkeen. Veikkaus palkitsi myös Shell HelmiSimpukka Muuramen vuoden vastuullisena myyntipaikkana tämän vuoden alussa. 

Palkinnon perusteluissa Veikkaus totesi, että henkilökunta osoitti toiminnallaan, ei vain valvovansa rahapelaamista, vaan myös kantavansa vastuuta nuorten ohjaamisessa yhteistyössä koulun kanssa. Myös Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä kiittää liikenneaseman henkilökuntaa esimerkillisestä toiminnasta.

Veikkaus totesi, että henkilökunta osoitti toiminnallaan valvovansa ja kantavansa vastuuta nuorten ohjaamisessa.

Tämänkaltaisen uuden mallin teossa on tärkeää herättää luottamusta. Se, että Tradekan kaltainen taho on valmis rahoittamaan hanketta, antaa koko hankkeelle uskottavuutta, Kopperoinen lisää.

Liity jäseneksi - avaa etuovesi yhteiseen hyvään

Vain 33,64 € jäsenmaksulla saat heti käyttöösi rahanarvoiset edut sadoissa ravintoloissa ja muissa etupaikoissa. Jäsenmaksu maksetaan kerran liittymisen yhteydessä. Liity jäseneksi Oma Tradekassa.

Liity