Jäsenäänestys

Jäsenäänestyksessä voit kertoa mielipiteesi! Jäsenäänestykset ovat neuvoa-antavia äänestyksiä, joissa Tradekan jäsenet voivat kertoa mielipiteensä. Äänestykset voivat koskea esimerkiksi lahjoitustoimintaa tai jäsenetujen kehittämistä. Jokaisen jäsenäänestyksen yhteydessä kerrotaan, mistä äänestetään ja miten äänestyksen tulos vaikuttaa päätöksentekoon.

Äänestys tapahtuu Oma Tradeka -palvelussa annetuista aiheista. Jokainen jäsen voi käyttää äänensä yhdessä äänestyksessä vain kerran eikä annettua ääntä voi myöhemmin muuttaa. Äänestäminen on täysin anonyymia.

Jäsenäänestyksen lisäksi jäsenet voivat vaikuttaa tekemällä ja äänestämällä omia jäsenaloitteita

Siirry Oma Tradekaan

lapset täysleveä

Tradekan ensimmäinen sähköinen jäsenäänestys on päättynyt

Tradekan ensimmäinen jäsenäänestys oli käynnissä elo- ja syyskuussa 2020. Jäsenet pääsivät suoraan vaikuttamaan lahjoitusten kohdistamiseen. Jäsenäänestyksessä jaettavana oli yhteensä 100 000 euroa. Summasta puolet jaetaan tasan kaikkien äänestykseen osallistuvien kesken ja puolet jäsenäänestyksen perusteella.

Kuudesta äänestyskohteesta eniten ääniä sai MIELI ry, joka sai 27 % ääniosuudella yhteensä noin 22 000 euroa nuorten mielenterveystyön tukemiseen.

Äänestys oli loppuun saakka hyvin tasainen, sillä samalla prosenttiosuudella toiseksi sijoittunut Suomen Luonnonsuojelun säätiö sai vain muutaman äänen vähemmän. Saadut varat Suomen Luonnonsuojelun säätiö ohjaa uhanalaisten lajien ja ekosysteemien tutkimiseen ja suojeluun.

Muut kohteet äänestyksessä olivat Eetti ry, Icehearts, Ikäänny Ilolla -klubi sekä Suomen UNICEF.

Eetti ry käyttää saamansa noin 11 000 euron lahjoituksen vastuullisen kuluttamisen edistämiseen. Icehearts ennaltaehkäisee lasten osattomuutta ja syrjäytymistä joukkueurheilun avulla saamallaan noin 15 000 euron lahjoituksella. Ikäihmisten klubitoimintaa monipuolisten tapahtumien muodossa järjestävä Ikäänny Ilolla -klubi saa noin 18 000 euron lahjoituksen. Suomen UNICEF käyttää noin 12 000 euron lahjoitusvarat lasten koulunkäynnin tukemiseen, sillä koulutus on avain köyhyyden kierteen katkaisemiseen.

Tradeka on ollut yhteydessä kaikkien äänestyskohteisen yhteyshenkilöihin ja sopinut lahjoitusten maksusta.

jäsenäänestyskohteiden logot

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje