Extraetu

Ehdotus lahjoituskohteeksi 2023: Lahjoitus rauhanlähettiläskoulutukseen

Aloite julkaistu

Ehdotan Tradekan syksyn 2023 yhdeksi lahjoituksen saajaksi rauhanlähettiläskoulutusta. Koulutuksen suorittaa tänä vuonna noin 30 nuorta, mutta lahjoituksen avulla koulutusta voitaisiin tarjota useammalle nuorelle ja vakiinnuttaa koulutus osaksi suomalaista rauhankasvatusta.

Rauhanlähettiläskoulutuksessa 18–29-vuotiaat nuoret eri puolilta Suomea ja erilaisista taustoista saavat monipuolisen kokonaiskuvan siitä, mitä kaikkea rauhantyö pitää sisällään ja miten sitä käytännössä tehdään niin järjestöissä, valtiolla kuin kansainvälisesti. He perehtyvät rauhaan, ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksiin, aseidenriisuntaan, ilmastoturvallisuuteen sekä tutustuvat alan uravaihtoehtoihin ja työpaikkoihin että pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan oma rauhantyön yhdessä muiden koulutukseen osallistuvien kanssa.

Rauhanlähettiläskoulutuksesta versoo aktiivista kansalaisuutta ja rauhaa edistävää toimintaa. Koulutuksen käyneet nuoret ovat perustaneet esimerkiksi maahanmuuttajien parissa työtä tekevän Rauhan ja hyvinvoinnin yhdistyksen, Palestiinan ja Israelin välistä rauhaa edistävän Nuoret, rauha ja dialogi -yhdistyksen sekä toteuttaneet lukuisia muita rauhantekoja niin työpaikan kahvipöydässä järjestetyistä jännitteitä purkavista keskusteluista aina poliittisiin aloitteisiin.

Koulutusta on järjestetty vuodesta 2016 lähtien ja sen on suorittanut noin 430 iältään 18–29-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea. Koulutuksen järjestämisen on ollut koko ajan projektirahoituksen varassa ja lahjoituksen avulla koulutusta voitaisiin kehittää ja vakiinnuttaa osaksi suomalaista rauhantyötä ja rauhankasvatusta.

Lisätietoja https://www.sadankomitea.fi/rauhanlahettilas/

Ääniä annettu
4
Puuttuvat äänet
196
Äänestys sulkeutuu

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje