Extraetu

Lahjoituskohde: Finnish American Heritage Center

Aloite julkaistu

Finnish American Heritage Center (FAHC) toimii Hancockissa Houghtonissa Michiganissa.

Se vaalii amerikansuomalaisten perintöä ns. saunavyöhykkeellä Lake Superior järven ympärillä, jossa valtaosa amerikansuomalaisista on asunut. Siihen lukeutuvat Pohjois-Amerikan laajin amerikansuomalaisten historiaa käsittelevä arkisto ja historiallinen kokoelma.

Suomen kunniakonsuli ja FAHC:n entinen johtaja Jim Kurtti kertoo Ilta-Sanomille, että kokoelman säilyminen on nyt vaakalaudalla.

– Historiamme tuhoutuu, jos kokoelma ei säily. Siinä on tuhansia suomalaisten historiaan Pohjois-Amerikassa liittyviä uniikkeja esineitä, kuten Akseli Gallen-Kallelan ja Eero Nelimarkan taidetta.

– Kokoelmassa on myös kirjeitä ja materiaalia Eliel ja Eero Saariselta, Jean Sibeliukselta, Ilmari Kiannolta, Urho Kekkoselta ja muilta.

Kurtti toivoo, että suomalaiset ja amerikansuomalaiset vetoaisivat kokoelman pelastamisen puolesta.

Kirjoittakaa lakkautusuhan alla olevan Finlandia Universityn rehtori Tim Pinnow’lle ja hallituksen puheenjohtaja Michael Nakkulalle.

Voisiko Tradeka omalla lahjoituksellaan ja aktiivisuudellaan yhdessä muiden tahojen kanssa olla varmistamassa Finnish American Heritage Center (FAHC) tulevaisuutta.

Ääniä annettu
9
Puuttuvat äänet
191
Äänestys sulkeutuu

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje