Sähköautojen Latauspisteet

Aloite julkaistu

Tämän jäsenaloitteen tavoitteena on, että Tradeka sitoutuu tarjoamaan ja rakennuttamaan sähköautojen latauspisteitä omien yhteistyökumppaniensa toimipisteiden yhteyteen, helpottamaan sähköautoilijoiden asiointia ja houkuttelemaan sähköautoilijoita asiakkaikseen.

Täyssähköautot ja lataushybridit yleistyvät kovaa vauhtia. Alkuvuodesta 2021 ensirekisteröidyistä autoista noin 28 % oli sähköautoja (7,5 % täyssähköautoja, 21 % ladattavia hybridejä). Sähköautot siis ovat jo ohittaneet diesel -autot suosiossa ja suosion kasvu on ollut vahvaa jo pitkään. Kaiken kaikkiaan sähköautoja on liikenteessä noin 47.000 (7900 täyssähköautoa, 40.000 lataushybridiä). On selvää, että tulevaisuus on tavalla tai toisella sähköinen ja ladattava.

Sähköautoilija on mitä halutuin asiakas kaupoille ja ravintoloille, koska autoilija lataa autoaan asioinnin yhteydessä muutamasta kymmenestä minuutista tuntiin tai pariin. Tänä aikana autoilija ehtii hyvin käyttämään kaupan tai ravintolan palveluita kattavasti.

Latausmahdollisuudella varusteltu kauppa tai ravintola on helppoutensa ja tarpeellisuutensa takia aina sähköautoilijan valinta, kun täytyy valita toisesta palveluntarjoajasta mistä latausmahdollisuutta ei löydy.

Isoilla toimijoilla Keskolla ja S-Ryhmällä on omat latausverkostonsa käytössä asiointia varten. Muitakin toimijoita latausverkostojen parissa on, joten Tradekan ei tarvitse rakentaa omaa palvelua vaan voi tehdä yhteistyötä jo olemassa olevan verkoston ja infran kanssa. Tähän olisi luonnollisesti fiksua sitoa etuja, esimerkiksi jäsenille hieman edullisemmat lataukset ja mahdollisesti lataajille etukuponkeja tai vastaavaa.

Tämän jäsenaloitteen avulla Tradeka ja yhteistyökumppanit voivat olla osana autoilun suurinta muutosta sitten T-Fordin sekä osana kestävää ja ympäristöystävällistä liikennettä. Sähköautoilu ei ehkä pelasta maapalloa, mutta se pelastaa autoilun.

Ääniä annettu
59
Puuttuvat äänet
141
Äänestys sulkeutuu

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje