Tradekan vähennettävä ruokahävikkiä ottamalla ResQ-sovellus käyttöön useammassa ravintolassa

Aloite julkaistu

Ukrainan sodan myötä maailmaa uhkaa ennennäkemätön ruokakriisi. Suomessa voimme torjua tätä parhaiten vähentämällä ruokahävikkiä. Ruuan heittäminen pois on muutenkin tyhmää. Nykyään melkein jokaisella ravintolalla on käytössä ResQ-sovellus, jonka kautta voi ostaa hävikkiruokaa edullisesti. Ihmettelen minkä takia Tradekan ravintolaista vain Pizza Raxilla on se käytössä? Tradekan verkkosivuilla lukee, että ” Omistajana Tradeka edellyttää, että omistamamme yritykset toimivat vastuullisesti ja ovat toimialansa vastuullisimpia yrityksiä.”. Silti ResQ-sovellus on käytössä monilla yrityksillä, joiden tehtävä on tuottaa pelkästään voittoa omistajilla, mutta ei Tradekan ravintoloilla.

Ymmärrän että ravintoloissa, joissa ruokaa valmistetaan vain tilauksesta ResQ-sovelluksesta ei olisi juurikaan hyötyä, mutta Tradekalla on monta ravintolaa, joissa siitä olisi paljon hyötyä. Esimerkiksi HelmiSimpukoissa on lounasbuffet, joissa syntyy varmasti paljon hävikkiruokaa. Esimerkiksi ABC huoltoasemat myyvät lounasbuffetin hävikkiruokaa ResQ-sovelluksessa. Ísey Skyr Bar -ravintoloissa ei myöskään ole käytössä ResQ-sovellusta, mutta kilpailevissa Jungle Juice Bar, Espresso House ja Robert’s Coffee -ravintoloissa se on käytössä.

Ääniä annettu
43
Puuttuvat äänet
157
Äänestys sulkeutuu

Liity jäseneksi - avaa etuovesi yhteiseen hyvään

Vain 33,64 € jäsenmaksulla saat heti käyttöösi rahanarvoiset edut sadoissa ravintoloissa ja muissa etupaikoissa. Jäsenmaksu maksetaan kerran liittymisen yhteydessä. Liity jäseneksi Oma Tradekassa.

Liity