Extraetu

Tradekasta osakeyhtiö ja osuuskunta, jäsenille osakkeita ja etuja

Aloite julkaistu

Lisää vaurautta ja etuja jäsenille. Jaetaan Tradeka kahtia: osakeyhtiöksi ja osuuskunnaksi.

Osakeyhtiöön siirretään Tradekan pörssisijoitukset ja muut ylimääräiset varat. Osakeyhtiö tavoittelee sijoituksilla voittoa ja hyvää osinkoa. Jokaiselle jäsenelle annetaan tasapuolisesti 100 osaketta, ja osakeyhtiö listataan pörssiin. Jäsenet saavat nauttia osingoista ja kurssinoususta ja ostaa pörssistä tuottoisia Tradeka-osakkeita niin paljon kuin haluavat. Tavalliset jäsenet pääsevät osinkojen makuun.

Osuuskunta jää hoitamaan perinteisiä osuuskunnan ydintehtäviä: palveluita ja etuja jäsenille. Kun ylimääräiset rahat on irrotettu osuuskunnasta, osuuskunta voi paremmin keskittyä mahdollisimman hyödyllisten palvelujen tuottamiseen jäsenille. Ylimääräiset varat eivät vie johtajien huomiota pois jäsenistä eivätkä varat valu politiikkaan tai muihin osuuskunnan ulkopuolisiin tarkoituksiin.

Niille jäsenille, jotka eivät halua pörssiosakkeita, tarjotaan mahdollisuus ottaa osakkeiden sijaan vastaan kohtuullinen summa rahaa, esimerkiksi 500 euroa. Täydellisen tasapuolisuuden varmistamiseksi osakkeet jaetaan henkilöjäsenille tasan niin, ettei kukaan saa toista enempää eikä myöskään Tradekalle itselleen jää osakkeita. Kun jäsenet vaurastuvat osakkeilla, Tradeka saa paljon hyvää mainetta ja kannatusta uusissa kansalaispiireissä.

Ääniä annettu
7
Puuttuvat äänet
193
Äänestys sulkeutuu

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje