Kuuntele Radio Helsingin & Tradekan MAAN MUUTTAJAT -ohjelmaa!

Miten sinä muuttaisit maata?

MAAN MUUTTAJAT on Radio Helsingin ja Tradekan huhtikuussa 2020 startannut yhdeksänosainen ohjelmasarja, jonka tavoitteena on muuttaa yhteiskuntaa reilummaksi ja tasa-arvoisemmaksi.

maan muuttajat

 

Ohjelma tarjoaa mahdollisuuden esittää Tradekalle jäsenaloitteita. Aloitteet voivat koskea esimerkiksi yhteiskuntavastuuta, kestävien toimintatapojen kehittämistä tai uusia yleishyödyllisiä yhteistyöhankkeita.

Juontaja Fedja Kamari nostaa esiin kuuntelijoiden aloitteita ja kutsuu vieraiksi yhteiskunnallisia keskustelijoita. Tradekan edustajat ovat kuulolla ja valitsevat kiinnostavimpia aloitteita toteutettaviksi. KUUNTELEMAAN!

JAKSOT:

1. Medialukutaito. Valeuutisten ja virheellisen informaation aikana medialukutaito on tärkeämpi kansalaistaito kuin kenties koskaan ennen. Vieraana toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo ja tutkija, professori Esa Väliverronen.
Kuuntele jakso täältä.
2. Monialainen työ ja työn tulevaisuus. 
Miltä työelämän tulevaisuus näyttää, kasvaako itsensä työllistäminen, lisääntyykö työn merkityksellisyyden vaatimus? Jakson vieraina SYT:n kassanjohtaja Merja Jokinen, Jyväskylän yliopiston sosiaalitieteiden yliopistonlehtori Hanna-Mari Ikonen ja tulevaisuustutkija Johannes Koponen Demos Helsingistä.
Kuuntele jakso täältä.
3. Ilmastokompensaatiot. 
Mitä ovat ilmastokompensaatiot ja minne kompensaatiorahat oikein menevät? Keskustelemassa Itä-Suomen yliopiston tutkijatohtori Jenni Launinen ja Suomen ympäristökeskus SYKEn Kulutuksen ja tuotannon keskuksen johtaja Jyri Seppälä.
Kuuntele jakso täältä.
4. Itämeri. 
Miksi Itämeri on Suomelle niin tärkeä ja miten siitä voidaan parhaiten pitää huolta? Jaksossa vieraina WWF:n meriasiantuntija Anna Soirinsuo ja Suomen ympäristökeskus SYKEn Merialueiden kestävän käytön osaston tutkimusprofessori Markku Viitasalo.
Kuuntele jakso täältä.
5. Alustatalous. 
Miten alutatalous määritellään ja miten se vaikuttaa yhteiskuntaan? Kuka siitä hyötyy? Keskustelemassa Työterveyslaitoksen johtava tutkija Laura Seppänen ja Politiikkatoimet alustataloudessa -tutkimushankkeen vetäjä, professori Robin Gustafsson Aalto Yliopistolta.
Kuuntele jakso täältä.
6. Ruokateollisuus. 
Miltä näyttää tulevaisuuden ruokatuotanto ja ruokatalous? Mitä huomenna syödään? Aiheesta keskustelemassa Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Liisa Pesonen sekä biotekniikan tohtori Lauri Reuter.
Kuuntele jakso täältä.
7. Vastuullinen sijoittaminen. 
Millaiset ovat sijoittamisen trendit tänään ja mitä sijoittaminen tulevaisuudessa voisi tarkoittaa? Studiossa vieraana Hankenin laskentatoimen apulaisprofessori Hanna Silvola.
Kuuntele jakso täältä.
8. Työkulttuuri. 
Työstä, tehokkuudesta, hyvinvoinnista ja pahoinvoinnista keskustelemassa erikoistutkija Mona Mannevuo Turun yliopistolta ja viestintäasiantuntija ja toimittaja Sanna Mämmi.
Kuuntele jakso täältä.
9. Data. 
Tietojen keruusta, tietoturvasta, datasta, algoritmeista ja digitaalisesta oikeudenmukaisuudesta keskustelemassa tietojenkäsittelytieteen apulaisprofessori Nikolaj Tatti Helsingin yliopistosta sekä apulaisjohtaja Viivi Lähteenoja MyData Global -järjestöstä.
Kuuntele jakso täältä.

Maata ei muuta itku eikä moite vaan Tradekan jäsenaloite!

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje