Tradekan Säätiö edistää taloudellisiin kysymyksiin ja yritystoimintaan liittyvän osaamisen kehittymistä ja yhteiskunnallisen keskustelun käymistä erityisesti työväestön, palkansaajien ja kuluttajien piirissä.

Lisäksi Tradekan Säätiö tukee edistysmielisen osuustoimintaliikkeen perinteestä kumpuavaa yhteiskunnallista ja yleishyödyllistä toimintaa. Se myös tukee säätiön tarkoitukseen liittyvää tutkimus-, koulutus-, tiedotus- ja kustannustoimintaa sekä ylläpitää Osuuskunta Tradekan taidekokoelmaa.

Säätiön asioita hoitaa lakia ja säätiön sääntöjä noudattaen sen hallitus. Tradekan säätiön hallitukseen kuuluvat

Eero Heinäluoma
Mikko Raudaskoski
Miia Nahkuri

Tradekan säätiön säännöt

Osuuskunta Tradekan taidekokoelma

Osuuskunta Tradekaan on hankittu kuvataidetta kautta vuosikymmenten: konttoreihin, myymälöihin, kahviloihin ja ravintoloihin. Eri puolilta Suomea Tradekalle on periytynyt monipuolinen kokoelma kotimaista taidetta, lähes 600 taideteosta yli 200 suomalaiselta taiteilijalta. Öljyvärimaalausten lisäksi kokoelma käsittää myös veistoksia ja grafiikkaa.

Mahdollisiin lainapyyntöihin osuuskunnassa suhtaudutaan myönteisesti, pyynnöt ja tiedustelut voi lähettää osoitteeseen sanna.liusvaara[a]tradeka.fi.

Kokoelmasta on julkaistu vuonna 2007 yhtymän 90-vuotisjuhlan kunniaksi teos Kokoelma kotimaista taidetta, jonka on toimittanut Petja Hovinheimo. 

Osuuskunta Tradekan aloitti vuonna 2015 yhteistyön Valokuvataiteen museon kanssa kotimaisen valokuvataiteen tukemiseksi. Tradekan säätiön ja Valokuvataiteen museon yhteistyösopimuksen mukaan museo hankkii Tradekan rahoituksella kokoelmiinsa nuorten tai nousevien suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä. Hankitut valokuvat tulevat osaksi museoon perustettua Tradeka-kokoelmaa. Vastuu Tradekan kokoelman kerryttämisestä on museolla, joka myös vastaa kokoelmaan hankittujen teosten esille saattamisesta.

Hyvää takaisin yhteiskuntaan

Tradeka myöntää vuosittain apurahoja yleishyödylliseen ja yhteiskunnalliseen tutkimus-, koulutus-, tiedotus- ja kustannustoimintaan.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje