Extraetu

Lehtipiste Oy

Lehtipiste on koko Suomen kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö. Sen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 91 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 200 työntekijää tytäryhtiöt mukaanlukien. Yhtiön omistaa 100 % Tradeka-Yhtiöt Oy.


Logistiikan huippuosaaja

Lehtipiste on koko Suomen kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö. Sen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 91 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 200 työntekijää tytäryhtiöt mukaanlukien. Yhtiön omistaa 100 % Tradeka-Yhtiöt Oy.

Valikoimaan kuuluvat koti- ja ulkomaisten lehtien irtonumerot, kirjat, keräilytuotteet sekä monet muut tuotteet. Sen jakelussa on noin 1200 aikakauslehtiä ja 200 sanomalehteä, kirjoja, kalentereita, karttoja sekä keräily- ja trendituotteita.

Ainutlaatuinen, koko maan kattava logistiikka, kehittyneet tietojärjestelmät sekä tiivis yhteistyö tavarantoimittajien ja kaupan kanssa mahdollistavat tuoreen, ajankohtaisen ja monipuolisen tarjonnan kuluttajille koko Suomessa. Myyntipisteitä on noin 4 200 päivittäistavarakaupoissa, tavarataloissa, kioskeilla, huoltoasemilla ja erikoiskaupoissa.

Lehtipiste.fi

Pakettipiste on valtakunnallinen kuljetus- ja pakettiautomaattien verkosto. Pakettipiste on keskittynyt aikataulukriittisten ja nopeiden kuljetuspalvelujen tuottamiseen etenkin verkkokauppojen, autoteollisuuden ja terveydenhuollon kuljetuksiin. Suomen laajimmasta yhteiskäyttöisestä automaattiverkostosta voi noutaa Pakettipisteen, Matkahuollon, PostNordin ja DHL Expressin toimittamat paketit. Pakettipisteen automaatteja löytyy lähes 650 yli kahdeltasadalta paikkakunnalta Hangosta Ivaloon.

Lehtipiste omistaa myös Paletti Oy:n ja Karto Oy:n, joiden päätuote ovat kaikille suomalaisille tutut postikortit. Lisäksi konserniin kuuluu paperi- ja lahjatavaratoimija Putinki Oy.

Mies lukee mainospainotuotetta

Kohti kestävämpää logistiikkaa

Tradekan vastuullisuusstrategiassa on asetettu tavoite, että sen omistamat yhtiöt olisivat toimialojensa vastuullisimpia. Lehtipisteessä onkin kiinnitetty erityistä huomiota juuri jakeluun ja logistiikkaan: lehtien ja muiden tuotteiden jakeluprosessi on vastuullinen alusta loppuun. Tuotteet pakataan kokonaan kierrätyskelpoiseen polyeteenimuoviin, joka ei kulkeudu luontoon mikromuoviksi. Yhteiskuljetusten reititykset suunnitellaan erittäin tarkasti, jotta säästetään aikaa, rahaa ja luontoa. Myös palautuksissa vältetään turhia ajoja. Jokainen myymättä jäänyt lehti jatkokäsitellään huolellisesti, joko palautuksena kustantajalle tai paperin- ja selluntuotannon raaka-aineeksi. 

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje