Tradeka-yhtiöt

Lehtipiste Oy

Lehtipiste on koko Suomen kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö. Sen liikevaihto oli vuonna 2020 noin 74 miljoonaa euroa ja yrityksessä työskentelee noin 300 työntekijää tytäryhtiöt mukaanlukien. Yhtiön omistaa 100 % Tradeka-Yhtiöt Oy.


Logistiikan huippuosaaja

Lehtipiste on nopea, kustannustehokas ja koko maan kattava jakelu- ja markkinointiyhtiö.

Valikoimaan kuuluvat koti- ja ulkomaisten lehtien irtonumerot, kirjat, keräilytuotteet sekä monet muut tuotteet. Sen jakelussa on noin 1200 aikakauslehtiä ja 200 sanomalehteä, kirjoja, kalentereita, karttoja sekä keräily- ja trendituotteita.

Ainutlaatuinen, koko maan kattava logistiikka, kehittyneet tietojärjestelmät sekä tiivis yhteistyö tavarantoimittajien ja kaupan kanssa mahdollistavat tuoreen, ajankohtaisen ja monipuolisen tarjonnan kuluttajille koko Suomessa. Myyntipisteitä on lähes 5 000 päivittäistavarakaupoissa, tavarataloissa, kioskeilla, huoltoasemilla ja erikoiskaupoissa.

Lehtipiste.fi

Lehtipisteen Pakettipiste on valtakunnallinen pakettiautomaattien verkosto, josta voi noutaa ja palauttaa verkkokaupasta tai muualta tilatut Pakettipisteen, Matkahuollon, PostNordin ja DHL Expressin toimittamat paketit. Pakettipisteen automaatteja löytyy noin 400 yli sadalta paikkakunnalta Helsingistä Ivaloon.

Lehtipiste omistaa myös Paletti Oy:n ja Karto Oy:n, joiden päätuote ovat kaikille suomalaisille tutut postikortit. Lisäksi konserniin kuuluu paperi- ja lahjatavaratoimija Putinki Oy.
 

Mies lukee mainospainotuotetta

Kohti kestävämpää logistiikkaa

Tradekan vastuullisuusstrategiassa on asetettu tavoite, että sen omistamat yhtiöt olisivat toimialojensa vastuullisimpia. Lehtipisteessä onkin kiinnitetty erityistä huomiota juuri jakeluun ja logistiikkaan: lehtien ja muiden tuotteiden jakeluprosessi on vastuullinen alusta loppuun. Tuotteet pakataan kokonaan kierrätyskelpoiseen polyeteenimuoviin, joka ei kulkeudu luontoon mikromuoviksi. Yhteiskuljetusten reititykset suunnitellaan erittäin tarkasti, jotta säästetään aikaa, rahaa ja luontoa. Myös palautuksissa vältetään turhia ajoja. Jokainen myymättä jäänyt lehti jatkokäsitellään huolellisesti, joko palautuksena kustantajalle tai paperin- ja selluntuotannon raaka-aineeksi. 

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje