Restel Oy

Restel Oy on kotimainen ravintolapalveluiden tarjoaja, joka operoi noin 160 ravintolaa eri puolilla Suomea. Restel työllistää noin 1 800 alan ammattilaista.
 

Ruokaa, juomaa ja viihdettä

 Restelin ravintolaketjuihin kuuluvat hampurilaisravintolaketju Burger King, meksikolaistyylinen pikaruokaketju Taco Bell, buffet-ravintolaketju Rax Pizzabuffet, pubiravintolaketju Wanha Mestari, amerikkalaistyylinen sporttibaari- ja ravintolaketju O’Learys sekä ruokaravintolaketju Martina. Uutena lisäyksenä Restelin toimintaan ovat vuonna 2025 Neste-liikenneasemaverkostoon avautuvat Huili-taukopaikat.

Food&Events Tapahtumaravintoloita sijaitsee muun muassa Espoon Metro Areenalla, Jyväskylän Messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa, Tanssin talossa, Helsinki-hallissa, Paasitornissa ja Helsingin Casinolla.

Yksittäisiä Restel-ravintoloita ovat esimerkiksi ravintola Mestaritalli Helsingin Töölössä, ravintola Central Helsingin Ullanlinnassa, Bastion Bistro Suomenlinnassa, muikkuravintola Sampo Kuopiossa sekä yökerho Kaarle XII Helsingin Kaartinkaupungissa.

RESTEL.FI

Urheilugaala, katettuja pöytiä

Vastuuta ympäristöstä ja Suomesta

Vastuullisuus on Restelin liiketoiminnan ytimessä ja arjen pienissä teoissa. Yhtiö myös maksaa kaikki veronsa Suomeen. Restelin työntekijöistä yli puolet on alle 25-vuotiaita, joten se on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka, jossa opitaan työelämän tärkeitä taitoja.

Materiaalitehokkuuden ja SUP Green Deal -sitoumuksen tavoitteita on edistetty Restelissä esim. vähentämällä kertakäyttöisten muovimukien käyttöä ja korvattu osittain muovisia mukeja vähemmän muovisilla vaihtoehdoilla. Lisäksi testattu uudelleen käytettäviä mukeja.⁣

Ilmastotiekartan toimintasuunnitelman toteuttaminen on aloitettu. Restel vähentää merkittävästi scope 1- ja scope 2 -päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Arvoketjun osalta keskipitkän aikavälin tavoitteena on sitouttaa ostojen perusteella merkittäviä tavaran- ja palvelutoimittajia ilmastotyöhön.⁣

Asiakkaita kannustetaan valitsemaan kasvipohjaisia vaihtoehtoja. Tavoitteena, että puolet Restelin tarjonnasta on kasvipohjaista vuonna 2030 (nyt n. 32 %).⁣

Ruokahävikin vähentämistyössä keskeistä on hävikin ennaltaehkäisy ja ylijääneen ruoan hyödyntäminen. ResQ-sovelluksen välityksellä vuonna 2024 pelastettiin 18 000 annosta.⁣

Restel on mukana testaamassa ruokapakkausten palautusjärjestelmää: tarkoituksena on selvittää, mm. kuluttajien suhtautumista uudelleenkäytettäviin pakkauksiin, mahdollisuutta kiinnostavuuden lisäämiseen sekä testata palautusjärjestelmää.⁣

Finnwatch tutki keväällä 2024 ravintolayhtiöiden töitä päästöjen vähentämiseksi. Raportin mukaan Restel on oikealla tiellä ilmastotyössään, kun se mm. raportoi kattavasti päästöistään ja pyrkii omaa katettaan leikkaamalla parantamaan kasvisruoan houkuttelevuutta. Se myös panostaa kasvisruokien mainontaan ja palkitsee yrityksen johtoa kasvisruokavaihtoehtojen lisäämisestä. ⁣

RESTEL.fi

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje