Edustajiston vaalit 2022

Tradekan edustajiston vaalit 1.2.–15.2.2022.

Tradekan ylin päättävä elin on Osuuskunta Tradekan edustajisto. Edustajisto valitaan joka kuudes vuosi järjestettävillä vaaleilla. Seuraavat edustajistovaalit pidetään helmikuussa 2022.

Vaalit järjestetään sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Äänestysaineisto äänestysohjeineen postitetaan kaikille Osuuskunta Tradekan jäsenille ennen vaalin alkua alkuvuodesta.

Lue Tradekan vaalikuulutus täältä.

Kysyttävää? Jos sinulla on kysymyksiä vaaleista, voit laittaa niitä sähköpostilla osoitteeseen vaalitattradeka.fi.

Mistä vaaleissa on kyse?

Tradekan edustajiston vaaleissa äänestetään osuuskunnan ylimmän päättävän elimen eli edustajiston kokoonpanosta. Edustajistoon valitaan 75 jäsentä ja 75 varajäsentä.

Vaaleissa voivat äänestää kaikki, jotka ovat liittyneet osuuskunnan jäseneksi 31.12.2021 mennessä.  

Edustajisto kokoontuu vuosittain sääntömääräiseen kokoukseen, jonka kutsuu koolle Osuuskunta Tradekan hallitus. Edustajiston keskeisimpiin tehtäviin kuuluu tilinpäätösasioiden ja voitonjaon käsittely, vastuuvapauden myöntäminen hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle sekä hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien valinta.

Edustajiston edellisten kokousten pöytäkirjat ja viime vaalien tulokset löytyvät tältä sivulta.

Ehdokkaille

Ehdokkaaksi voivat asettua osuuskunnan 18 vuotta täyttäneet henkilöjäsenet, jotka ovat liittyneet jäseniksi 31.10.2021 mennessä. Asettuaksesi ehdolle sinun pitää liittyä valitsijayhdistykseen, joka asettaa ehdokkaat. Ole siis yhteydessä johonkin vaalipiirisi asiamieheen. Listaa asiamiehistä päivitetään tälle sivulle marras- ja joulukuussa.

Valitsijayhdistysten perustamisesta ilmoitetaan Tradekalle lomakkeilla, jotka saa ladattua tältä sivulta viimeistään marraskuussa. Valitsijayhdistys sitten ilmoittaa yhdistyksen ehdokkaat erillisessä sähköisessä ehdokasasettelujärjestelmässä, joka aukeaa joulukuussa. Ehdokkaat tulee ilmoittaa vaalilautakunnalle 17.12.2021 kello 16 mennessä.

Valitsijayhdistys on vähintään viiden samassa vaalipiirissä äänioikeutetun Osuuskunnan jäsenen muodostama yhteenliitymä. Osuuskunnan jäsen voi olla vain yhden valitsijayhdistyksen jäsen.
Tradekan pääkonttori Hämeentiellä

Äänestäminen

Äänestää voivat kaikki, jotka ovat liittyneet osuuskunnan jäseneksi vuoden 2021 loppuun mennessä.

Vaalit järjestetään sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Sähköinen äänestys tapahtuu verkossa, postitse äänestettäessä äänestyslippu palautetaan aineiston mukana olevassa palautuskuoressa Tradekan vaalilautakunnalle. Tradeka maksaa postimaksun. 

Äänestysaineisto äänestysohjeineen postitetaan kaikille Osuuskunta Tradekan jäsenille ennen vaalin alkua tammikuun viimeisen viikon aikana. Vaaliaineistossa on tarkemmat ohjeet äänestämiseen sekä luettelo oman vaalipiirin ehdokkaista.  

Vaalipiirit

Äänioikeus on vain siinä vaalipiirissä, johon kuuluvassa kunnassa jäsenellä on kotipaikka. Ne, joilla on kotipaikka ulkomailla äänestävät Etelä-Suomen vaalipiirissä.  

Uuteen edustajistoon valitaan 75 edustajaa (+75 varaedustajaa) 5 vaalipiiristä, jotka on yhdistetty eduskuntavaaleissa käytettävistä vaalipiireistä, sillä poikkeuksella, että Helsinki,  Uusimaa ja Häme muodostavat yhden vaalipiirin ja Ahvenanmaa on yhdistetty Varsinais-Suomen piiriin.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje