tradeka taivas ja pilviä

Ilmastolaskuri hanketoimijoille ja järjestöille

Yritystoiminnan ilmastovaikutusten laskeminen on jo arkipäiväistä, mutta monilla järjestö- ja hanketoimijoilla ei ole tähän resursseja, kun helppoja tai edullisia työkaluja ei ole tarjolla. Tradeka on yhdessä kumppaninsa Useless Companyn kanssa rakentanut laskurin, jonka avulla kaikenlaiset yhdistykset, järjestöt ja hankkeet voivat helposti arvioida omaa hiilijalanjälkeään ja ilmastovaikutustaan.

Omien ilmastovaikutusten laskeminen auttaa tunnistamaan, mistä ilmastovaikutukset syntyvät ja ohjaamaan tekemistä aidosti vaikuttaviin toimenpiteisiin. Kun dataa ja tietoa kertyy, voi myös todentaa tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksia.

Hanketoiminnan ilmastolaskuri ohjeineen löytyy tältä verkkosivuilta. Klikkaa oheista linkkiä ja lataa Excel-tiedosto itsellesi.

Laskuri on erityisesti tarkoitettu Tradekan tai sen säätiöiden lahjoituksia tai apurahoja saaneille tai hakeneille tahoille, mutta myös muut aiheesta kiinnostuneet voivat käyttää laskuria. Tradeka toivoo, että tulevina vuosina kaikki siltä apurahaa saavat tahot tutustuisivat työkalun avulla oman hankkeensa ilmastovaikutuksiin.

Oletko jo käyttänyt laskuria? Kehitysehdotuksia, käyttäjäkokemuksia ja palautetta voi laittaa sähköpostilla osuuskunta@tradeka.fi.
Lähikuva märästä sammaleesta

Video-ohje laskurin käyttöön

Ilmastolaskurin julkaisun yhteydessä Tradeka järjesti webinaarin, jossa opastettiin laskurin käytössä. Kooste tallennetusta webinaarista on laskurin käyttäjien katsottavissa.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje