Ruokaliljoita Lappeenrannan Taco Bell -ravintolassa

Henkilöstön kuuleminen on tärkeää

Tradeka-konsernin kaikissa yhtiöissä noudatetaan voimassaolevia työehtosopimuksia sekä palkkoihin ja työsuhteisiin liittyviä lakeja. Samaa edellytämme myös yhteistyökumppaneiltamme ja alihankkijoiltamme.

Tarjoamme myös henkilökunnallemme vähimmäistason ylittävät henkilöstöedut.

Olemme lisänneet edustajistomme edellyttämällä tavalla henkilöstöllemme työmahdollisuuksia ja samalla vähentäneet 0-tuntisopimusten käyttöä.

Henkilöstöä myös kuullaan heitä koskevissa asioissa ja he ovat laajasti edustettuna hallinnossa. Lisäksi työntekijöiden asemaan ja hyvinvointiin liittyvät näkökulmat huomioidaan myös konsernin harjoittamassa sijoitustoiminnassa.

Tradekassa panostetaan myös henkilöstön koulutukseen ja kannustetaan opettelemaan uusia taitoja ja pitämään yllä vanhoja. 
Pariskunta kävelee kadulla

Monimuotoisuus on vahvuus työpaikoilla

Henkilöstön monimuotoisuus on työpaikoilla valtti. Tradeka-konsernin yhtiöiden henkilöstöprofiilit eroavatkin toisistaan sekä ikärakenteeltaan että työnkuviltaan, mikä osittain on suoraa seurausta siitä, että ne toimivat eri toimialoilla.

Ravintola-alalla toimivalla Restelillä henkilöstö on muuhun konserniin nähden verraten nuorta – Restel tarjoaakin monelle uran ensimmäisen työpaikan ja valmentaa nuoria työelämään. Lisäksi Restel työllistää monia maahanmuuttajia esimerkiksi TEM:n valtakunnallisen Koto-SIB-ohjelman puitteissa.
Kaksi nuorta naista Shell-asemalla tankkaamassa

Henkilöstöllä käytössä kattavat edut

Tradeka-konsernin työntekijöille tarjotaan kattavat henkilöstöedut. Henkilöstö on jäsenenä Tradekan sairauskassassa eli heillä on oikeus hyödyntää erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä etuja. Sairauskassa mm. korvaa osan silmälasihankinnoista ja hammaslääkärikäynneistä.

Muita henkilöstöetuja ovat etu Restelin ravintoloissa ja erilaiset yhteistyökumppaneiden kautta tarjottavat edut, kuten liikunta- ja hierontaedut.

Perinteisempien työsuhde-etujen lisäksi Tradeka tarjoaa uudenlaisen talous- ja velkaneuvontaa tarjoavan palvelun henkilöstön käyttöön. Kaksivuotisen Palkka haltuun -hankeen tavoitteena on kehittää palvelu, joka voisi skaalautua myös muiden työnantajien käyttöön. Hanke toteutetaan yhteistyössä Takuusäätiön kanssa. Kaikki Tradeka-konsernin työntekijät kuuluvat hankkeen piiriin.

Neuvonnan lisäksi työntekijöitä autetaan konkreettisesti työnantajan tietyin ehdoin takaamalla järjestelylainalla.

Pysy kärryillä - tilaa uutiskirje