Yleistä

 • Mitä teen, kun olen hukannut jäsenkorttini?

  Saat tilattua uuden kortin Oma Tradeka -jäsenpalvelustamme. Kirjaudu sisään palveluun ja klikkaa oikeasta yläkulmasta omaa nimeäsi ja sen alta kohtaa Tradekan jäsenkortti. Tarkista ennen tilauksen tekemistä, että osoitetietosi ovat ajantasalla.

  Jos uuden kortin tilaamisen kanssa on ongelmia, ota yhteyttä jäsenpalveluumme.

 • Missä Tradekan jäsenetuja voi hyödyntää?

  Löydät kaikki Tradekan eturavintolat täältä.  Lisäksi tarjoamme lukuisia kumppaneidemme etuja vuosietuina ja kuukausittain vaihtuvina extraetuina.

  Katso kaikki jäsenedut

 • Miten kirjaudun Oma Tradekaan?

  Päästäksesi kirjautumaan Oma Tradekaan luo ensin tunnukset.
  Sitä varten tarvitset Tradekan jäsennumerosi, joka on sama kuin uuden jäsenkorttisi numero. Voit myös tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia.

  Katso tarkemmat ohjeet kirjautumiseen täältä

 • Koska Tradekan vaalit käydään ja miten voin äänestää?

  Tradekan edustajiston vaalit käydään 1.2.–15.2.2022.

  Vaalit järjestetään sähköisen äänestyksen ja postiäänestyksen yhdistelmänä. Äänestysaineisto äänestysohjeineen postitetaan kaikille Osuuskunta Tradekan jäsenille ennen vaalin alkua alkuvuodesta.

  Vaaleissa voivat äänestää kaikki, jotka ovat liittyneet osuuskunnan jäseneksi 31.12.2021 mennessä. Lisätietoa vaaleista vaalisivulta: tradeka.fi/vaalit

 • Mikä on Tradekan jäsenen osuusmaksu?

  Jokainen Osuuskunnan jäsen on liittyessään maksanut osuusmaksun, joka eroamisen yhteydessä palautetaan. Osuusmaksun summa saattaa vaihdella, sillä sitä ei ennen ole tarvinnut maksaa heti täyteen. Täyteen maksettu osuusmaksu on 33,64 euroa.

  Tämä on ainoa Tradekan hallinnoima summa jäseneen nähden, ellei jäsen ole hyödyntänyt mahdollisuutta merkata tuotto-osuuksia.

 • Miksi en saanut kotiin postitettua jäsenkirjettä?

  Tradeka postitti elokuussa 2021 kaikille jäsenilleen jäsenkirjeen kotiin. Se, että et saanut kirjettä voi johtua esimerkiksi seuraavista seikoista:
  - Olet liittynyt jäseneksi vasta kesäkuun lopussa tehdyn postitiosoitteiden hakemisen jälkeen tai
  - yhteystietosi eivät ole rekisterissämme ajantasalla.

  Yhteystietosi voit tarkistaa ja päivittää Oma Tradekassa. Jos sinulla on aiheesta kysyttävää, otathan yhteyttä jäsenpalveluumme.

Jäsenyys

 • Saako perheenjäseneni rinnakkaiskortin Tradekan jäsenkortilleni?

  Osuuskunta Tradekan jäsenyys on henkilökohtainen, eikä siihen ole mahdollista saada rinnakkaisjäsenyyttä.

 • Onko PINS-kortillani pisteitä ja saako sillä vielä etuja?

  Tradekan ja PINS:n yhteistyö on päättynyt vuoden 2019 alussa eikä PINS-kortti käy Tradekan jäsenyyden todistamiseksi. PINS-ohjelmaan liittyvien kysymysten kanssa tulee olla suoraan yhteydessä PINSiin.

  Omalle PINS-tilillesi pääset kirjautumaan PINSin verkkosivuilla, jossa on myös lisätietoa heidän kanta-asiakasohjelmastaan ja mahdollisista kertyneistä PINS-pisteistäsi.

 • Palautetaanko osuusmaksu, jos eroan Tradekan jäsenyydestä?

  Osuusmaksu palautuu ilmoitetulle pankkitilille kahden kuukauden kuluessa siitä, kun eroamisilmoitus on vastaanotettu ja käsitelty.

 • Miten eroan Tradekan jäsenyydestä?

  Jos olet aiemmin käyttänyt Oma Tradeka -jäsenpalvelua, voit erota Tradekan jäsenyydestä täyttämällä sähköisen eroamisilmoituksen Oma Tradekassa. Eroilmoitus löytyy sisään kirjautumisen jälkeen sivun oikeasta ylälaidasta oman nimesi vieressä olevaa nuolta klikkaamalla.

  Jos et aiemmin ole kirjautunut Oma Tradeka -jäsenpalveluun, klikkaa tästä. Eroaminen osuuskunnasta onnistuu käyttäen tunnistautumiseen pankkitunnuksiasi: sinun ei siis tarvitse luoda tunnuksia Oma Tradeka -palveluun erotaksesi.

  Jos sähköinen eroaminen ei ole mahdollista, voit soittaa jäsenpalveluumme puh. 08001 22288 (maksuton). Tradekan jäsenpalvelu on avoinna ma–pe klo 9–15.

 • Miten lopetan kuolleen omaiseni jäsenyyden?

  Kuolleen jäsenen jäsenyyden lopettaminen tapahtuu täyttämällä kuolleen eroamisilmoitus. Sen allekirjoittavat joko kuolinpesän kaikki osakkaat tai pesän ilmoittaja (useimmiten yksi omaisista, joka pesää ilmoittaa).

  Pelkkä eroamisilmoitus riittää jäsenyyden päättämiseksi, liitteitä (kopio perukirjasta, virkatodistus) ei tarvitse lähettää.
  Tradeka palauttaa maksetun osuusmaksun kuolinpesän ilmoittamalle tilille noin kahden kuukauden kuluessa eroamisilmoituksen on vastaanottamisesta ja käsitelystä.

  Huomioittehan, että pankkitilin tulee olla voimassa tarpeeksi pitkään, jotta palautus pääsee läpi. Tilinumeron, jolle osuusmaksu palautetaan, kuolinpesä voi valita itse.
  Kuolleen jäsenen eroamista ei pysty tekemään sähköisesti. Kuolleen eroamisilmoituksen löydät täältä.

 • Yhteisöjäsen

  Myös yhteisö voi liittyä osuuskunnan jäseneksi. Yhteisöjäsenen liittymiseen, eroamiseen tai tuotto-osuusmerkintähakemuksiin liittyvissä kysymyksissä pyydämme olemaan yhteydessä jäsenpalveluun sähköpostilla jasenpalveluattradeka.fi.

Tuotto-osuus

 • Miltä ajalta tuotto-osuuksien korko lasketaan ja milloin se maksetaan?

  Tuotto-osuuksien koron laskenta alkaa siitä päivästä, jolloin tuotto-osuudet on hyväksytty tuotto-osuusrekisteriin. 

  Tuotto-osuuksille maksettavasta korosta päätetään vuosittain jälkikäteen Tradekan edustajiston varsinaisessa kokouksessa. 

  Korko maksetaan vuosittain rahana kesäkuun loppuun mennessä. 

  Tuotto-osuudelle maksetaan korkoa myös irtisanomisen ja palautuksen väliseltä ajalta. Vuonna 2022 irtisanotut tuotto-osuudet palautetaan 31.12.2023.

 • Täytyykö tuotto-osuuksista ilmoittaa verottajalle? 

  Sinun ei tarvitse ilmoittaa tuotto-osuudestasi verottajalle. Tradeka ilmoittaa suoraan verottajalle tiedot tuotto-osuuksille maksetuista koroista ja niistä suoritetuista ennakonpidätyksistä.

  Osuuskunta Tradeka toimittaa tuotto-osuuden korosta 7,5 % suuruisen ennakonpidätyksen 5 000 euroon saakka ja 25 % suuruisen ennakonpidätyksen 5 000 euroa ylittävältä osalta. Ennakonpidätystä ei kuitenkaan toimiteta 20 euroa tai sitä pienemmästä korosta. Lisäksi Osuuskunta Tradeka ilmoittaa verottajalle irtisanotut ja palautetut tuotto-osuudet.

 • Tilinumeroni on vaihtunut. Miten vaihdan sen Oma Tradekassa?

  Oma Tradekan kohdassa Tuotto-osuudet > Omat tuotto-osuudet ladattavassa PDF-koosteessa näkyy ilmoittamasi tilinumero.

  Jos tilinumerosi on vaihtunut, pystyt päivittämään sen yläkulman oman nimesi takaa löytyvästä Vaihda tilinumero -kohdasta. Tilinumeron vaihtamista varten sinun tarvitsee tunnistautua pankkitunnuksilla.

Apurahat

 • Milloin ja miten voin hakea Tradekan apurahoja?

  Tradekan ja Tradekan säätiön apurahoja haetaan täyttämällä hakemuslomake. Hakuaika on aina tammikuussa.

  Voit hakea samana vuonna myös Kuluttajaosuustoiminnan säätiön apurahaa, nämä eivät sulje toisiaan pois. KOTSin hakuaika päättyy kunkin vuoden helmikuun lopussa. 

 • Milloin Tradekan apurahat tulevat maksuun? 

  Tradekan ja Tradekan säätiön apurahat tulevat maksuun kevään tilinpäätöskokousten jälkeen.

  Osuuskunta Tradekan hallitus on tehnyt päätöksen Tradekan kevään apurahoista kokouksessaan 25.3.2021. Apurahat maksetaan, kun edustajisto vahvistaa päätöksen ylijäämän käytöstä ja siitä, että käyttörahastoa voidaan käyttää lahjoituksiin. Tavoitteena on, että apurahat saadaan vuosittain maksuun kesäkuussa. 

  Vuonna 2021 lahjoituksiin on tarkoitus kokonaisuudessaan käyttää 0,6 miljoonaa euroa.  

  Tradekan Säätiön apurahat ja lahjoitukset maksetaan huhtikuussa. 

  Kuluttajaosuustoiminnan säätiö päättää omista apurahoistaan kesäkuussa.

 • Milloin ja miten teen selvityksen saamani apurahan käytöstä?

  Tee Tradekan ja Tradekan säätiön myöntämistä apurahoista selvitys täyttämällä sitä varten oleva lomake. 

  Selvitys tulee tehdä ennen seuraavan vuoden hakuajan päättymistä eli tammikuun loppuun mennessä. Jos hanke kuitenkin venyy tai on vielä kesken, on selvitys mahdollista tehdä myöhemmin. Ole tällöin yhteydessä Satu Niemelään sopiaksesi selvityksen aikataulusta.

Etkö löytänyt vastausta?
Lähetä meille kysymyksesi

Vastaamme sinulle niin pian kuin mahdollista.

Liity jäseneksi - avaa etuovesi yhteiseen hyvään

Vain 33,64 € jäsenmaksulla saat heti käyttöösi rahanarvoiset edut sadoissa ravintoloissa ja muissa etupaikoissa. Jäsenmaksu maksetaan kerran liittymisen yhteydessä. Liity jäseneksi Oma Tradekassa.

Liity